Theres Zoi x Team Rynkeby

28 sep 2019
news/tessa-n-225x300

Som många av er kanske vet kommer vår kära grundare och ägare Theres Zoi cykla ner till Paris med team Rynkeby för Barncancerfonden.
Detta kommer ske under 8 dagar i Juli med ett cykelteam på 46 personer.

85% av barnen som insjuknar i cancer överlever!

Medparten av pengarna som Team Rynkeby-God Morgon samlar in går till barncancerforskning!

Tyvärr är det ett faktum att ett av 450 barn drabbas av cancer innan barnet fullt 15, 15% av barnen överlever inte sjukdomen.Det gör barncancer till den dödligaste sjukdomen bland barn mellan 1-15 år. Och inte nog med det. Drygt hälften av barn som överlever en cancersjukdom gör det med olika former av följdbiverkningar. Det kan bland annat handla om koncentrationssvårigheter, amputerade lemmar, fertilitet och svåra hjärnskador.

Det behövs pengar till forskning

För att fler barn ska överleva cancer med färre följdverkningar måste vi forska kring barncancer. Team Rynkeby Fonden stöder forskning om barncancer genom lokala barncancer organisationer i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Färöarna, Tyskland och Schweiz. Forskningsprojekten väljs ut vetenskapligt av de barncancer organisationer som Team Rynkeby Fonden Samarbetar med i respektive land.

Vill ni vara med och hjälpa eller känner någon som vill hjälpa till med donationer till ett av världens kanske viktigaste ämne tveka inte att kontakta Theres Zoi på info@zoitattoo.com eller ring oss på 040-120290

Klicka gärna in på Team Rynkebys hemsida för mer information www.team-rynkeby.se